ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ: ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ

Είναι πολύ ωραίο, να ξυπνήσεις το πρωί,  και να ξεκινήσεις την μέρα σου με το τρέξιμο στην άμμο. Ή αργά το απόγευμα, επιστρέφοντας από τη δουλειά να κάνεις μία στάση στην παραλία, και να τρέξεις παρακολουθώντας τον ήλιο να δύει. Η ομορφιά να βλέπεις τον ορίζοντα της θάλασσας και να απολαμβάνεις το τρέξιμο που αγαπάς είναι υπέροχη εμπειρία και ταυτόχρονα έχει πολλά οφέλη:

Βοηθά στη βελτίωση της τεχνικής και της ισορροπίας σας

Το τρέξιμο στην άμμο δίνει ένα εντελώς διαφορετικό ερέθισμα στο σώμα σας, αφού η άμμος είναι μαλακή και υποχωρεί σε κάθε σας βήμα. Αυτό σημαίνει ότι μέρος της ενέργειας χάνεται. Προκειμένου το σώμα να προσαρμοστεί, αναπτύσσει μια πιο ομαλή τεχνική, με προσγείωση στο μέσο του ποδιού (midfoot) και πιο σταθερή ώθηση. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η αύξηση και η εξειδίκευση των αντανακλαστικών ισορροπίας (ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας, bosu).

Ενδυναμώνετε το σώμα σας

Τρέχοντας στην άμμο ενεργοποιείτε τους σταθεροποιητικούς μυς, ενώ ταυτόχρονα αναγκάζετε τις γάμπες να δουλέψουν πιο σκληρά για να σταθεροποιήσουν το πέλμα σας. Έτσι η άσκηση προσομοιάζει με ασκήσεις όπως το power plate ή το SUP.

Καίτε περισσότερες θερμίδες

Όσο αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας, τόσο περισσότερη ενέργεια καταναλώνετε, δηλαδή καίτε περισσότερες θερμίδες. Το καλύτερο όμως είναι ότι η καύση θερμίδων συνεχίζεται και για αρκετή ώρα με την αύξηση του μεταβολισμού που επιτυγχάνεται, αφού οι μύες χρειάζονται ενέργεια για λόγους αποκατάστασης.

Τι να προσέξετε

Με ή χωρίς παπούτσια;

Φυσικά, η παραλία είναι το ιδανικό μέρος για να τρέξετε χωρίς παπούτσια. Ωστόσο, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αφού οι μύες των πελμάτων σας δεν έχουν συνηθίσει στο ξυπόλυτο τρέξιμο. Tο έντονο τρέξιμο με γυμνά πόδια, χωρίς καμιά υποστήριξη, μπορεί να προκαλέσει από ενοχλήσεις έως και πόνους στις κνήμες, ακόμα και ερεθισμό των αχίλλειων τενόντων και της πελματιαίας απονεύρωσης. Καλύτερα να ξεκινήσετε φορώντας παπούτσια και να αφιερώσετε τα τελευταία 10-15 λεπτά στο barefoot running. Επίσης, προσέξτε η αμμουδιά να μην έχει σπασμένα γυαλιά ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα!

Προσοχή στην κλίση

Αποφύγετε το τρέξιμο σε έντονα κεκλιμένο επίπεδο, (π.χ. όταν η άμμος έχει κλίση προς τη θάλασσα) για αρκετή ώρα, αφού μπορεί να σας πονέσουν τα ισχία, η πλάτη σας, καθώς και οι πλάγιοι σύνδεσμοι αστραγάλου και γόνατος. Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε, αλλάζετε τακτικά την κατεύθυνση προς την οποία τρέχετε.

Προστατευτείτε από τον ήλιο

Καταρχάς αποφύγετε το τρέξιμο κατά τις μεσημεριανές ώρες. Επίσης, φροντίστε να ενυδατώνεστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πίνοντας άφθονο νερό. Και μην ξεχνάτε να φοράτε καπέλο και αντιηλιακό όταν είναι απαραίτητο!

Εν κατακλείδι

Ευχαριστηθείτε το και απολαύστε τη θέα της θάλασσας, το δροσερό αεράκι, τον ήχο του κύματος που σκάει στην ακτή.

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Δευτέρα 08:00 – 16:00
Τρίτη 08:00 – 16:00
Τετάρτη 14:00 – 21:00
Πέμπτη 14:00 – 21:00
Παρασκευή 08:00 – 16:00

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

  210 8052117

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Οδός Πεντέλης 17

15126 Μαρούσι

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Για τη σίγουρη και πλήρη αποκατάστασή του διαστρέμματος, επικοινωνήστε μαζί μας για ραντεβού, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας. Η γραμματέας μας θα σας καλέσει το συντομότερο δυνατό για επιβεβαίωση και διευκρίνιση της ώρας.